Där generationer kan träffas och umgås

Exempel på menyer för familjemiddagar, representation, fest och kalas

Vi öppnar gärna restaurangen för bokade större eller mindre sällskap som förbeställer en gemensam meny för hela sällskapet. Detta gäller årets alla dagar i princip.

 

Vi kan även leverera lokalt till er fest eller ert kalas. Representationsmiddagar, familjehögtider, bröllop, dop och andra evenemang arrangeras och kan specialkomponeras efter önskemål . Även våra bufféer präglas av den klassiska svenska fest- och kalasmaten samt smörgåsbordens läckerheter.

Vi har Sommaröppet både lunch och kvällstid med Dagens husman och servering à la carte under perioden sena maj till september.

 

Vid Påsk och årets större helg- och resdagar har vi öppet för à la carte och säsongens menyer. Under november - december serverar vi vårt uppskattade "sittande Julbord" som alltid förbokas.


Välkomna med er förfrågan

Dukat för bröllopp i trädgårdstältet för upp till 100 personer med trerätters och tårta.

Fiskbricka med lax från egna röken, hemgjorda patéer samt våra sillinläggningar serverad vid långbord på terrassen.

Öfvre matsalen dukad till familjemiddag. Far fyller 60 år.

Representationsmiddag för utländska gäster. Hjortytterfilé med skogssvampsås, blåbär och fikon.

Syjuntan håller avslutningskalas med smörrebröd på stekt abborre med vit sparris och räkor.

Blå matsalen med sin 1700-tals prägel och det stora paradbordet dukat med silver och kristall.  Det skall synas att man har någon att fira.

I väntan på att alla skall anlända till middagen serveras gästerna något läskande.

En förrätt på kallrökt lax med en mousse av rivet äpple, avokado, räkor och citron.

Paraddukning inför familjehögtid. Silverbröllopp.

Kalvstek med äkta gräddsås på egen kalvfond och säsongens primörer och pressgurka.

Dillkött med späda morrötter och potatis vid sidan av. En buss kommer lastad med hungriga resenärer.

Vi gör våra egna tårtor för festliga tillfällen

Livet är inte bara fest och jubel. Våra begravningstårtor är mycket uppskaddade.

Ibland är bara det bästa nog. Helstekt kalvfilé med rostade rotgrönsaker och örtsky.

 

Tam och viltfågel

Biff och kalvkött

Lammkött

Husets S.O.S

Tre sorters sill, ost och smör serverat med hembakat

knäckebröd och vårt mjuka rågbröd med klassisk Påskallasmak.

 

Oxfilé enligt Konsul Örn

Mittbiten av oxfilén helstekes till perfektion och

serveras med gåsleversmör, mustig mörk köttsås och Hasselbackspotatis eller vår gratäng samt garnityr efter säsong.

 

KlassiskKalvfilé Oskar

Kalvfile med vit färsk sparris och kött från hummerklo

med hemslagen Bearnaise och tryfferad Pommes duchess

 

Oxrullader

Kalv- eller oxinnanlår skivas tunt och fylles med katrinplommon,och  rökt saltad fläskstrimma.  Rulladerna stekes och brässeras långsamt i gryta med gräddsky. Serveras med husets potatispuré och Transbärsgelé från Runnö

 

Husets ostkaksbakelse med hallonsås

 

 

Gubbröra på rågbröd

En klassiker vi varierar med olika serveringar

efter sällskapets storlek och smak

 

Lammytterfilé

Lammytterfilé med säsongens garnityr

samt rosmarinsky och husets potatisgratäng.

 

Husets Punschparfait

med  hyvlade chokladspån

Soppa

Krämig kantarellsoppa med smörat rostat bröd

 

Anka i apelsin

Ankbröst med apelsinsky serveras

med Hasselbackspotatis och garnityr

 

Lyckans Vingårdskyckling

Rimmat kycklingbröst i krämig sky

garneras med vindruvor och hela lingon.

 

Kaneläppelkaka

med hemgjord vaniljglass

Toast Skagen med Löjrom

Serveras på smörat bröd och med  handskalade räkor

samt löjromsägg på toppen

 

Hjortfilé

Hjortinnerfilét med viltsås, stekt

skogssvamp, och potatisgratäng

 

Hemgjord vaniljglass

med varma körsbär

 

 

Viltkött

Fisk

 

Kalvfärstimbal med skogssvamp

Sjötunga Walewska

Vitvinsångade sjötungsfilér serveras med vår egen hummersås

och Pommes duchess med handskalade

räkor  smörstekta champinioner

 

Abborrefilét

Abborrefilén skinn och benfri

mjölas och smörstekes samt serveras i

anjovisgrädde med dillslungad potatis och garnityr efter säsong


Peach Melba

hemgjord vaniljglass med vit persika och vår hallonsås

samt toppad med vispgrädde.

 

 

Beställningsmenyer

En gemensam meny för hela sällskapet med undantag för specialkost som måste anges vid beställning. Här finns några exempel på förrätter, huvudrätter och efterrätter som man kan fritt kombinera utifrån egen smak.

Påskallaviks Gästgifveri, Kustvägen 31, 570 90 Påskallavik, Telefon 0491-97000 e-post: gastis@paskallavik.se www.paskallavik.se