9

A la carte sommaren 2017

 

 

 Förrätter och smårätter Serveras mellan 16-21 S.O.S Smör-, Ost- och Silltallrik Tre sorters egeninlagd sill, ägghalva och tre småländska gårdsostar med lokal smak. Serveras med dillkokt färskpotatis och Gästis knäckebröd. Som förrätt 135 :- Som huvudrätt 155 :- Jordärtskockssoppa En krämig sammetslen soppa på mjälla jordärtskockor som toppas med knaperstekt äkta hemrökt baconströssel. Som förrätt 95:- Som huvudrätt 135:- Toast Skagen En klassisk förrätt - handskalade räkor med hemslagen majonnäs och Emåmejeriets crème fraiche monterad på hembakat Briochebröd 135 :- Från Emils skafferi För dem med barnasinnet kvar serveras ett urval ur det som fanns i skafferiet hos Emil i Lönneberga. Gästis köttbullar, mathantverkarens prinskorv, omelett och stekt kroppkaka serveras med rårörda lingon och senap. 145:- För barn upp till 12 år (utan omelett) 85:- Varmrätter "Havets Hjefvel" Mättande sallad med tre sorters lax - varmrökt från den egna röken, kallrökt samt gravad - som lägges på en fräsch salladsbädd, dresseras med husets hovmästarsås och toppas med hyvlad grön sparris, ett pocherat ägg samt en smörstekt, hembakad rågbrödskiva. 205 :- Lyckans vingårdsdolmar Lyckans vingårdsdolmar av vinblad med en vegetarisk fyllning av skogssvamp, örter, ris och grönsaker serveras med en vit örtsås samt garneras med vindruvor och Runnölingon samt rostad potatis. 235:- Smörstekt gösfilé Prima gösfilé smörstekes och serveras med husets fisksås, färskpotatis och garnityr efter säsong. 245:- Havets Wallenbergare Gästis lyxiga variant med torskrygg och tre sorters lax som färserats och bakats av för att serveras med hemgjord hummersås, gröna ärtor och potatismosbakelse. 275:- Grillad flankstek En mör köttbit som kryddas och grillas. Serveras med en mörk sauce Espagnol, Gästis potatisgratäng och garnityr efter säsong. (kan även serveras med grönpepparsås) 265:- Gästis Kalmarlåda En lammtrippel med ytterfilé, husets lammkorv och lammsmäcka serveras med gräddstuvad potatis, brynt skinka och lök. 275 :- Biff Rydberg En klassiker där tärnard oxfilé halstras och serveras på en bädd av stekt potatis och garneras med kapris, inlagda rödbetor, hackad rå lök, senapscrème och rå äggula. 315:- Confiterat anklår Ett mört anklår som långsamt värms upp i ankfett för att sedan brynas och serveras med potatiskaka och haricot verts, strösslas med hemrökt bacon samt hemslagen bearnaisesås, röd vinbärsgelé vid sidan av. 265:- Efterrätter Citronsorbet 75 :- Coupe Colonel - en klassiker Citronsorbet med 4 cl vodka 155 :- Småländsk ostkaka med hemgjord hallonsylt och vispgrädde 95 :- Gästis hemgjorda gräddglass med vaniljsmak serveras med varma körsbär 95 :- En liten kula Gästis hemgjorda vaniljglass med chokladsås och vispgrädde (för barn upp till 12 år) 35:- Chokladmoussetårta serveras med hallon och vispgrädde 75 :-

Påskallaviks Gästgifveri, Kustvägen 31, 570 90 Påskallavik, Telefon 0491-97000 e-post: gastis@paskallavik.se www.paskallavik.se