Loading
Om Påskallaviks Gästgifveri och Lyckans Guesthouse

En pärla vid kanten av Kalmarsund

Lite mer om oss:

Påskallaviks Gästgifveri och Lyckans Guesthouse, som ligger på var sin sida av Kustvägen i Påskallavik, var tidigare två separata anläggningar, var och en uppskattade, den ena för sitt boende, den andra för sitt kök.

Sedan 2012 drivs de som en enhet av krögarparet Stefan och Susanna Windh med en klar vision om att erbjuda gästerna det bästa ur det klassiska svenska köket och logi i bästa gästgivartradition.

Vill du boka bord eller hotellrum? Ring oss gärna på 0491-97 000 eller kontakta oss via vårt kontaktformulär eller e-post gastis@paskallavik.se

Om Påskallaviks Gästgifveri

Vår idé

Vi vill väcka smakminnen till liv som dina mor- och farföräldrar uppskattade. Vi tror att det finns en önskan att återigen få uppleva hur en riktig kalvstek med gräddsås smakar. Smaker från ett liv som det var innan matproduktionen industrialiserades. Vi kan kalla oss en kulturarvskrog som lagar dagens husman, menyer samt kalas- och festmat för stora och små sällskap. Vi gör det på det gamla sättet och med de ursprungliga ingredienserna och den klassiska kryddningen serverat i en tidstypisk miljö. Lokal matkultur enligt det svenska kökets bästa traditioner och som bygger på att ”man tager vad man haver” efter det som en gång köksträdgården, hav, sjöar och vattendrag samt det omgivande skogs- betes- och odlingslandskapet kunde erbjuda. Vi kallar det för "Kulturarvsmärkt mat" och "Kulturarvsmärkt mathantverk". Vi lagar dagens husman, kalas- och festmat för stora och små sällskap, efter dessa principer. Det innebär att vi också söker den kvalité på lokala råvaror och garnityr som finns runt omkring oss. Gör ett besök och låter er väl omfamnas av tidigare generationers smakminnen.

Om Lyckans Guesthouse

Sov gott i sekelskiftesdröm

Lyckans Guesthouse har 6 trestjärniga rum som är öppna för gäster året runt. Alla rum har sin karaktär. Sjösviten, Trädgårdsrummet, Skymningsrummet, Kammaren minner om förra seklet medan annexets Rosenträdgården och Kaptenshytten har sin särprägel. I Påskallaviks Gästgifveri från 1700-talet erbjuds tre charmiga resanderum för dig som söker enklare men trevligt natthärbärge. Vi kallar Solen, Havet och Vinden för resanderum. Lyckans Guesthouse är klassat av Visita enligt den nya gemensamma Europeiska normen som trestjärnigt hotell Superior. Bara hotell som uppfyller specificerade krav och erbjuda integrerad restaurang i verksamheten får denna kvalitetsstämpel. Vi finns bara 10 minuters bilväg från Oskarshamn eller Mönsterås längs E22:an och Östersjökusten. Läget vid gäst- och fritidshamnen i det lilla pittoreska samhället Påskallavik är direkt vid havet och porten till det svenska skärgårdslandskapet.

Översikt av Påskallaviks Gästgifveri och Lyckans Guesthouse

Videotur

Välkommen till Påskallavik, med sitt gästgiveri, sin skärgård, de vackra omgivningarna och kulturupplevelser.